J. J. VREDENBERG-ALlNK: De kaarten van Groningerland. - Ploeger, Jan (Scientia Militaria - South African Journal of Military Studies, 2012)
De ontwikkeling van het kaartbeeld van de tegenwoordige provinsie Groningen met een lijst van gedrukte kaarten ver\laardigd tussen 1545 en 1864, Bakker's Drukkerij, Uithuizermeeden, 1974. Topographische en militaire kaart van het koningkrijk der Nederlanden vervaardigd door de Officieren van den Generalen Staf, Fibula-Van Dishoeck, Bussum, 1973.